9 + 1 tipp Szorulás ellen » Szorulásra természetes készítmények

A székrekedés bármelyikünk életét megkeserítheti, hiszen nem válogat, így kortól és nemtől függetlenül bárkinél jelentkezhetnek a szorulás kínzó gyötrelmei.

De szerencsére a legtöbb esetben igen hamar orvosolható a székrekedés problémája, melyhez most következzenek a leghatásosabb, otthoni praktikák.

Tippek a székrekedés természetes kezeléséhez

1.) Tamarin lekvár

A székrekedés leküzdésében az egyik, de talán inkább a leghatékonyabb szer a Tamarin lekvár alkalmazása. Ez egy teljesen természetes, lekvár állagú étrend-kiegészítő, mely fő összetevői a tamarin gyümölcse és a szennalevél-por. Emellett pedig még gyümölcsöket és fűszereket is tartalmaz, melyek mindegyike egymás hatását kiegészítve járul hozzá az egészséges emésztés létrejöttéhez.

A Tamarin lekvár roppant hatékonyan képes az ellustult, és lelassult beleket újból mozgásra bírni, ami által fokozódik a belek perisztaltikus mozgása, s ennek köszönhetően a bélrendszerben pangó megemésztett táplálék elindul a végbél irányába, és hamarosan kiürül a szervezetből.

Ráadásul külön kiemelendő, hogy a Tamarin lekvár teljes mértékben természetes összetételű, ezért semmilyen káros mellékhatása nincsen, amennyiben betartják az adagolási utasításokat.

2.) Együnk elég rostot!

A székrekedés egyik fő kiváltó oka lehet, ha túlságosan kevés élelmi rostot veszünk magunkhoz a táplálékainkkal. Ez pedig abból fakad, hogy rostok nélkül a belek mozgása nagyon lelassul, ami miatt a megemésztett táplálék a belekben pang, mely egyenes út a székrekedés létrejöttéhez. 

Ezért bizonyos kutatások arra hívják fel a figyelmünket, hogy legalább napi 18 gramm rostot kell elfogyasztanunk, mert csak így biztosítható, hogy az emésztésünk megfelelő hatékonysággal tudjon funkcionálni.

Sok élelmi rost található többek között a teljes kiőrlésű péksüteményekben, a barna rizsben, a magvakban, a hüvelyesekben és a gyümölcsökben is.

3.) Friss Méhkenyér székrekedés ellen

A Méhkenyér egy csodálatos szuperélelmiszer, mely elképesztően gazdag a szervezetünk számára létfontosságú tápanyagokban. A Méhkenyér kivételesen hatékonyan támogatja a belső kiválasztású szerveket, a májat, a gyomrot, a beleket, a veséket és a prosztata működését is.

A Méhkenyérben elképesztő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és egyéb tápanyag van, melyek ráadásul roppant könnyen szívódmehkenyer-02nak fel, így jelentősen hozzájárulnak a bélflóra egészségéhez és megfelelő működéséhez, ami az emésztéshez elengedhetetlen.

Ezért a Méhkenyér rendkívül hatékony lehet a különféle emésztő –és bélrendszeri problémák esetén, így többek között a székrekedés kezelésében is.

Tehát a bélproblémákkal küzdők számára mindenképpen tanácsolható, hogy a Méhkenyeret naponta rendszeresen fogyasszák, mert ennek hatására emésztésük nagyon jó eséllyel javulni fog.

4.) Igyunk elegendő folyadékot!

Emésztésünk gond nélküli működéséhez feltétlenül szükséges, hogy egy nap folyamán legalább 2-3 liter folyadékot, lehetőleg tiszta vizet igyunk meg. Ennek hiányában ugyanis a megemésztet táplálék a beleinkben nem tud elegendő mennyiségű folyadékot magába szívni, minek következtében képtelen a bélrendszerben tovább haladni,  és egyre szárazabbá válik.

Ha pedig túl száraz és kemény a megemésztett táplálék, akkor egyre jobban besűrűsödik, felhalmozódik beleinkben, és így székrekedés alakul ki. Ráadásul a széklet kiürítése nem csak nehézkessé válik, de még komoly fájdalmakat is okozhat. 

Ennek elkerülése érdekében tehát fokozottan figyeljünk a napi folyadékbevitelünkre, melynek a nyári, forróbb napokon mindenképpen még magasabbnak kell lennie, hiszen ilyenkor az izzadással igen sok folyadékot veszít el szervezetünk.

5.) Natu-Lax kapszula07_natu-lax

Székrekedés fennállásakor rendkívül fontos, hogy mielőbb orvosoljuk a problémát, azonban arra is figyelnünk kell, hogy erre a célra lehetőleg természetes összetételű hashajtó szert alkalmazzunk.

Natu-Lax kapszula éppen ilyen természetes eredetű hashajtó étrend-kiegészítő, mely a napi minimum egyszeri székletürítés elérését szolgálja. A Natu-Lax nem csupán a belek mozgására hat jótékonyan, hanem megakadályozza a víz visszaszívását és az ásványi anyagok felszívódását a vastagbélen keresztül.

Ráadásul optimalizálja az anyagcserét, hozzájárul a méregtelenítéshez, valamint meggátolhatja a gyomorfekély kialakulását is. Továbbá képes lehet a vírusok és káros baktériumok elpusztítására a vastagbélben.

6.) Mozogjunk beleink renyhesége ellen!

Emésztésünk szempontjából nem csupán az egészséges és kiegyensúlyozott étkezés nélkülözhetetlen, mivel legalább ugyanilyen lényeges, hogy rendszeres fizikai aktivitással mozgassuk át szervezetünket. Ugyanis ha nem mozgunk eleget, akkor beleink is ellustulnak, és rendkívüli mértékben lelassulhat a perisztaltikus mozgásuk, ami viszont elengedhetetlen a székletürítés szempontjából.

Ezért akár a rendszeres séta vagy a hasizomgyakorlatok végzése is jótékonyan hathat a bélműködésre, s így hozzájárulhatnak a megfelelő székletürítéshez.

7.) Biotic Balance Probiotikum kapszula

Szervezetünkben rengeteg féle baktérium tevékenykedik, melyek között akadnak jótékonyak és károsak is. Ameddig azonban a hasznos baktériumok vannak túlsúlyban, addig szervezetünk optimálisan működik, mivel a jó baktériumok kordában tudják tartani a kártékony mikroorganizmusokat.

Amennyiben azonban felborul ez az érzékeny bakteriális egyensúly a bélflórában, akkor a jó baktériumok száma vészesen lecsökkenhet, miközben pedig a káros baktériumok elszaporodnak. Emiatt az emésztés hatásfokabioglan-biotic-balance-probiotikum-30db jelentősen csökkenhet, hiszen ehhez nélkülözhetetlenek a jótékony baktériumok. Így tehát a káros baktériumok elszaporodásának hatására nagyon könnyen alakulhat ki székrekedés, s számos egyéb komolyabb probléma is.

Ezért kell okvetlenül helyreállítani a bakteriális egyensúlyt, és folyamatosan pótolni a hasznos baktériumokat a bélrendszerben, melyhez kitűnő segítséget nyújt számunkra a Biotic Balance Probiotikus kapszula.

A Biotic Balance minden egyes kapszulája 20 milliárd élő és aktív baktériumot tartalmaz, ráadásul ezek mindegyike élve jut el a bélrendszerbe, ahol azonnal kifejtik jótékony hatásaikat. Külön kiemelendő még az is, hogy a Biotic Balance éppen azt a 4 fajta jótékony baktériumtörzset tartalmazza, amelyek a legnagyobb hatékonysággal tudják legyőzni a káros baktériumokat. 

Mindezeknek köszönhetően a Biotic Balance igen rövid időn belül képes helyreállítani a bélflóra felborult egyensúlyát, így hatékonyan és gyorsan szüntetheti meg a székrekedést is.

8.) Csökkentsük a stresszt!

Manapság már eléggé köztudott tény, hogy a túl nagy stressznek számtalan negatív hatása van szervezetünkre. Így talán nem is meglepő, hogy a folyamatos nyomás és feszültség emésztésünkben is károkat tud okozni. Ráadásul beleink módfelett érzékenyek a különféle lelki hatásokra, így ezek gyakran kiváltó okai lehetnek a hasmenésnek és a székrekedésnek is.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha sok stresszel kell megküzdenünk, akkor megtaláljuk a módját ennek levezetésére, amire kitűnő ötlet például valamilyen sporttevékenység, a jóga, a meditálás vagy bármilyen egyéb lazító tevékenység. 

Ezek hétköznapjainkba való beépítésének pedig az emésztésünk is hasznát fogja látni, így a székrekedés kínzó panaszai is enyhülhetnek és meg is szűnhetnek.

9.) Hunyadi János Gyógyvíz

A Hunyadi János gyógyvíz két fő összetevője a glaubersó és a keserűsó, aminek köszöhunyadi-janos-gyogyviznhetően leginkább hashajtásra alkalmazható. A gyógyvíz végigöblíti a belek falait, s eközben leoldja róluk a baktériumokat és a gyulladásos váladékokat, majd pedig kiüríti a széklettel őket. 

Ennek hatására megszűnhetnek a belekben jelentkező kellemetlen tünetek, mint a puffadás, a hurutos panaszok,
fájdalmak
és a székrekedés.

Hunyadi János gyógyvíz rendkívül kedvezően hat az epehólyag-betegségek kezelése terén, mivel glaubersó és keserűsó tartalmának köszönhetően az epe összehúzódásai fokozódnak, valamint megnő az epefolyadék mennyisége is, ami a bélbe ürül. Ezáltal jelentősen csökkenhet az epekőképződés kockázata, valamint a különféle gyulladások előfordulása is kevésbé valószínű.

+1.) Trükk az ujjakkal

Amennyiben nem tud szabadulni a székrekedés kellemetlenségeitől, úgy mindenképpen megéri kipróbálnia a következő egyszerű, gyors, és igen hatékony módszert.

Bármelyik keze hüvelyk-és mutatóujja segítségével gyakoroljon nyomást a másik kezén a hüvelyk-és mutatóujj közötti hártyán ott, ahol a két ujj töve összeér. Eközben hüvelykujját tartsa a kéz háta felőli oldalon, míg mutatóujja legyen a tenyér felőlin. Ezután apró, körkörös mozdulatokkal próbálja megkeresni azt a pontot, ami érzékenyen reagálhat. Ha megtalálta, nyomja meg óvatosan, miközben ügyeljen arra, hogy ujjai ne legyenek túlságosan merevek, hanem maradjanak lazák. 

Ezt a nyomást legalább 10-15 másodpercig tartsa fenn, de percekig is megteheti, csak a kezei lazaságára ügyeljen közben.